webdesign en development

Als bedrijf moet je online aanwezig zijn. Met een simpele pagina met contactgegevens of met een uitgebreide site met je complete aanbod aan producten of diensten. Wellicht wil je zelfs online gaan verkopen via een webshop. Met ruime ervaring op het gebied van webdesign en -development kan ik je van de juiste oplossing voorzien. Vaak op het veelgebruikte WordPress-platform, maar altijd met oog op wat het beste bij jouw situatie past en werkt.

Ik bouw al mijn sites responsive, geoptimaliseerd voor weergave op elk schermformaat. Dus of je nu op smartphone kijkt of op het scherm van je computer: je maakt altijd de juiste indruk. Daarnaast focus ik me op gebruiksgemak, zowel voor de bezoeker als voor de beheerder van de site. Om zo je bezoeker snel te laten vinden wat hij zoekt en om het aanpassen van pagina’s, foto’s, etc. voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken.

Voor het ontwikkelen van webshops kan ik oplossingen bieden op basis van Woocommerce of op één van de vele online platformen zoals Lightspeed en Shopify. Woocommerce is een extensie van WordPress en kent eenmalige ontwikkelkosten. Lightspeed en Shopify werken op abonnementsbasis (mmand of jaartarieven)en zijn relatief snel in te richten. Kosten nemen vaak wel toe door het toevoegen van thema’s en functionaliteiten.

Waarom WordPress?

Wellicht heb je al ervaring met WordPress of heb je er verhalen over gehoord. WordPress is de meest gebruikte website-software van de wereld. Meer dan 455 miljoen sites draaien op dit platform dat actief wordt onderhouden. Er komen dan ook met grote regelmaat veiligheidsupdates uit die er voor zorgen dat jouw site en de achterliggende gegevens veilig blijven. Daarnaast zijn er rond de 60.000 plugins beschikbaar die de functionaliteiten van je site uit kunnen breiden.

Vaak lopen gebruikers tegen beperking van bestaande templates op of komen ze er door de hoeveelheid mogelijkheden niet meer uit. Mijn WordPress-sites zijn maatwerk, iedere site die ik bouw heeft een eigen, uniek template. Qua vormgeving, maar zeker ook op het vlak van functionaliteit. Geen toeters en bellen die je niet nodig hebt en overzichtelijk beheerbaar.

De populariteit van WordPress heeft als nadeel dat ook hackers graag focussen op WordPress websites. Zaak is dan ook om het geheel goed te beveiligen. Mijn sites zijn in de basis beveiligd tegen dit soort aanvallen. Wel is het zaak om met regelmaat de aanbevolen updates te draaien. Besteedt je dit liever uit, dan kan ik je daarvoor een service-abonnement aanbieden. Daarbij wordt er maandelijks een backup gemaakt van je site en worden zowel WordPress en de geïnstalleerde plugins geupdate.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Gaan we samen aan de slag?

Neem contact met me op